Thursday, April 01, 2010

Kaki Pancing



Banyak tak ikan..?? bukan makan pun... sajer nak layan jer.. sesapa yang makan bagi tau la yer leh aku kirim.. heehhe


Ni lah aktiviti aku dari sebelum kawen sampai dah kawen n sampai dah ader anak.. tapi masa fitri kecik dulu aku rajin bawa dia g pancing.. tapi al maklumlah skang nih dia dah besar dan lasak.. takut plak rasa nyer kang berlari-lari terkejar-kejar masuk dalam air plak satu hal.. lagi satu skang nih kalau nak cakap pasal pancing aku dah tak leh mancing teman laki aku jer.. saper nak jaga anak aku..

Aku p menyendeng jer la.. teman laki aku sambil menjaga buah hati aku nih yang tak reti nak duduk diam.. berlari ke kedai makan adalah semestinyer bagi fitri.. makan makan dan makan.. hhehe tapi tak per asalkan dia makan aku senang hati..

Dan yang paling latest aku dah tak leh nak p mancing begitu juga la laki aku.. skang nih aku bawa perut dah nak masuk 5 bulan.. jadi pantang larang orang dulu-dulu kena dengar jge kan walaupun skang nih zaman modern.. tapi asal usul kita tetap samer..

Kalau terlanggar sket habislah .. membawa padah pada time kelahiran nanti.. jadi memancing nih salah satu tabiat yang tak boleh nak ikut buat masa nih.. lepas dah settle semua segala pantang larang boleh la berhoorayyy

4 comments:

makcikrehan said...

ni sama la pangai dgn pakcik ko... gila mancing to the max! hebatla kamu dik... akak kalau mancing tak leh blah la... habis laut bergelora aku randuk sbb tension tak dpt2 ikan! hahaha dasar kesabaran senipis kulit bwg

nadja said...

ahhah ni tak best sangat kak.. kalau dapat mancing laut lagi bestttt

Elyn said...

nasib baik la laki aku bukan kaki pancing. tp kaki golf. bg aku same je. dh duk kat padang tu mana hengat bini. mau je aku sumbat bola golf kat die kehekekeke

nadja said...

hehehe tu la pasal nasib baik aku pun minat.. kalau tak ikut skali maunyer esok baru dia balik.. hhehe ko takper lagi nak sumbat bola.. aku cam nak kasi dia makan mata kail.. hehe