Friday, June 04, 2010

Penyewa..kenapa..??

Lagi-lagi penang.. tapi kali nih aku dah tak larat nak balik penang.. nak tau kenapa..?? penyewa yang baru menyewa di rumah aku kat penang tuh dah pun pindah.. tak tau aper sebabnya..

Petang isnin lepas makcik yang menyewa tuh call aku.. katanya "dek makcik dah nak pindah hari nih.." terkejut beruk aku dengar.. mana tak nya.. baru sebulan masuk ke situ dah pindah..

Masalah nya kami dah banyak bersusah payah balik ke sana 3-4 kali semata-mata nak kosong kan rumah tuh macam citer ali baba.. dah kepenatan buat smua benda nih hasilnya..

Aku pun tak tau aper masalah makcik tuh.. geram pun ader.. aper yang aku nak buat skang.. dan lagi satu.. duduk sebulan.. nak balik deposit yang dia bayar.. masalah nya kalau keluar tanpa notis dan hari nih pindah hari nih bagi tau lagi nak minta deposit dan baru lah kunci dikembalikan..

Ikut hati aku cepuk pala makcik tuh.. tak faham bahasa dan tak faham agreement penyewa.. hangin aku.. laki aku nak buat report polis jer.. tapi tak nak lah masalah nih jadi besar kan.. kalau boleh nak settle elok-elok..

Nak tak nak hujung bulan nih nak kena balik juga walau pun aku dah sarat.. penat penat..
Semalam aku tak sempat nak on langsung.. ader lagi hal kena settle kan.. smuanya memang mencekik tengkuk aku nak bagi mati agaknya..

Entry lain lah baru aku story the mory yer.. nih pun nasib baik line tak hampeh.. jadi tengok lah sempat ke tak aku jenjalan .. chow

4 comments:

Elyn said...

aik nak deposit?? suh die baca agreement blk la!!

nur said...

huhuhu.. kalau die nak sgt deposit die tu.. bg separuh jer.. suke2 jer nk kuar itu jam.. huahuahua...

lupa nk ckp.. tumpg lalu..

strawberi said...

lor..sabo je laa..ni susah kalo baik sgt..skali skala kena jd hati batu jugak...takyah pulang deposit tuh

nadja said...

kengkawan smua aku pun dah pening tak tau nak buat aper dah.. pusing btul..

elyn : dah suh baca tapi biasa la orang tak skolah tu yang aku geram..

nur : mekaseh melalui blog sayer..

strawberi : tu la pasal.. igt tak nak bagi.. tapi ahli keluarga ckp takut dia buat aper-aper kat kita..
menakutkan..