Wednesday, August 24, 2011

Broken..??

Hermmm diam tak diam tinggal berapa hari jer lagi nak raya kan.. aku..??? hah aku nih macam aku lah.. dengan berniaga nya dengan mengejar anak kehulu kehilir.. apa nak cakap kan dah ketentuan..

Yang terbaru nak tau.. aku kan dah lama tak online.. makanya dah tentu la korang tau kan anak aku yang baik lagi baik tuh.. nak tau aper citer.. Patah separuh tulang bahunya shoulder crack.. kenapa..?? jatuh toilet.. kan aku dah kata yang paling baik..

Cakap aku hermm... haram satu sen tak leh dengar.. tak makan saman.. dah tak tau nak tenyeh saman aper lagi.. kejadian masa first week puasa.. amik kau, orang tengah kelam kabut nak bersiap g niaga dia kelam kabut berlari-lari dalam toilet.. makanya ke klinik jer aku.. takut nak g sepital sebab dia baru kena kan.. lagi pun dia fobia dengan GH..

2 Klinik aku pegi nak pastikan betul-betul anak aku tuh tak der aper.. doc pun cuma kasi ubat tahan sakit dengan ubat sapu jer.. bayangkan second klinik nak buat x-ray punya la susah dengan melalak dia dan tak der comitment langsung.. x-ray yang keluar pun blur..

After 10 days aku decide nak g sepital juga sebab tengok kesian jer nak pergerakkan tangan kiri dia tuh terbatas.. tapi dia tetap lasak nauzubillah macam tak sakit langsung.. aku ajak hubby aku g HUKM jer.. panjang ceritanya.. dah sampai sepital tak berhenti melalak.. sakit kepala aku.. and kat sana sekali lagi aku minta buat x-ray selagi aku tak dapat tengok apa condition dia selagi tuh aku tak puas hati...

X-ray dah siap.. confirm patah.. kesian punya pasal dengan keadaan dia.. apa dia nak makan semua sumbat.. aper dia buat pun kena marah jer tak der lagi aku rajin angkat tangan ringan aku nih.. kadang tuh ader juga la geram sangat.. dalam sakit-sakit pun buat juga si adik.. yang sikecik pun menadah jer..

Hari nih aku g HUKM sebelah pagi appointment pagi.. tunggu punya tunggu sampai turn.. doc cek-cek katanya tulang bahagian bahu senang bercantum balik.. then ok dah tak der aper-aper and tak payah datang lagi.. cuma kalau sakit datang balik..

Sebenarnya masa dalam condition sakit tuh hubby ader bawa Fitri g mengurut 3 kali putus ubat.. tak tau la mungkin cara ubatan kampung tuh berkesan.. tapi setiap hari aku doa banyak-banyak supaya sembuh cepat.. raya pun dah dekat.. alhamdulillah semua kembali seperti sedia kala..

Rindu nak baca blg korang.. posa memang tak larat tapi aku nak jenjalan jap hehehe bye..

4 comments:

alyyani said...

aduh semput bunyi nye tuh. sama je dgn budak be2 ni. hari2 bergaduh. pening kepala. anyway, selamat hari raya utk korang sekeluarga :)

nadja said...

hehehe tau tkper.. kalau yg girl2 blh thn lg.. boys nih.. nauzubillah penatnya berckp mcm berlari..tu baru berckp blum petir lagi.. bergadunya tetiap hari.. ok thx..

Elyn Sani said...

weh ko dulu kan expert bab tulang temulang ni! mmg tulang budak nnt bercantum balik.

peel sama je mcm wafiq ni! gigi dh goyang terhantuk apa tah....

nadja said...

hah tulang temulang lah sangat.. memang la expert tapi kalau jadi depan mata .. melalak plak keja nya.. mana aku nak tengok temulang dia tuh hehehe

boleh geng la.. fitri ngan wafiq kalau duk serumah habis runtuh..