Saturday, March 06, 2010

Gosok jangan tak gosok

Fuh hari nih penat sangat.. banyak sangat buat keja dan main dengan air..
Korang mesti tau aper aku buat kan..
Nak tau ker..?? Aku sekeluarga cuci umah baru, kami nak pindah ke rumah baru esok atau lusa nih la.. hehehe

Best kan dapat duduk umah baru.. tapi yang penat nak mencuci nyer.. memang best.. ya ampun nak cakap macam mana, mak buyung nih kena la mencangkung memandangkan tak der sorang pun yang offer nak tolong aku cuci bilik air.. sampai basah aku mengosok semua ceruk.. kaki pun dah naik bengkak.. macam-macam position aku buat tinggal tak bersila jer.. heheeh

Yang si fitri aku nih paham-paham jer la.. orang buat kerja dia pun ader kerja juga.. hah dia tolong aku menyapu satu rumah.. habis umah yang tadi nyer tak der sampah semua dia hangkut masuk balik mau aku tak bising..

Anyway aku bersyukur sangat dapat duduk rumah baru setelah sekian lama selama 3 taun aku duduk dengan MIL (monster in law) hehehe ada sesaper penah tengok citer tuh..?? keadaan aku macam tuh la.. nak buat macam mana dah nasib aku agaknya.. berkat kesabaran aku akhirnya dapat juga la aku bahagia di samping orang yang tersayang dan membina keluarga bahagia..

wahwah aku nih macam nak bagi ceramah plak.. keja melambak lagi neh.. tengah pek-pek barang boleh aku tinggal separuh jalan nak baca blog hehehe.. k lah aku dah mengantuk plak, nak p tido ngan dorang yang balik2 dari mengemas tadi dah pengsan..

1 comment:

Elyn said...

wei jgn basuh toilet kerap sgt... kang terberanak awal cam aku. hahah aku dulu gile basuh toilet!!