Tuesday, March 16, 2010

Ludah!!!


Fitri oh Fitri.. Sekarang nih dia dah pandai meludah, tak kira siapa sajer.. Ntah kat mana dia belajar buat benda buruk nih.. budak- budak dalam umur 4-5 tahun sebelah umah MIL aku tu ader sajer perangai buruk yang di ajar kat anak aku nih..


Lagi satu dah pandai buang selipar dari atas ke bawah.. tapi yang paling ketara skang nih meludah la..Align Center
Setiap kali dia meludah mesti aku marah dengan bahasa yang lembut supaya dia faham.. tak nak cakap kasar nanti dia jadi lain pula.. tapi korang tau jer la dia wat derkk jer.. buat muka tak layan.. cam tak bersalah walaupun benda tuh 24jam aku marah..


Dan skang nih, kalau dia ludah jer aku tampar mulut dia.. aku plak yang kena ludah..
Setiap kali dia ludah aku tampar lagi.. ader kengkadang terkuat tuh dia menangis la.. tak kisah la menangis asalkan dia tau benda tuh tak boleh dibuat.. tapi tak lut juga.. masih samer.. aper aku nak buat..


Kalau aku cili kang kejam sangat kan.. aku fikir setiap kali dia meludah aku nak try letak minya cap kapak.. boleh ker.. dah makin membesar tak nak dengar cakap pula..
tapi kalau tak di ajaw dari sekarang nanti orang cakap mak bapa tak ajaw.. tak nak la cam tuh kan..

Ader sesapa boleh bagi idea yang baik tak..???



Muka tak bersalah.. baru lepas kena marah dengan aku.. aku suruh dia say sorry lepas dah kena tampar dengan aku.. jahat sangat ke aku nih..

2 comments:

Elyn said...

adoi ssh gak kalau dh jadi habit!!! ko kene cakap baik2 gak ni..... sbb ko pukul tak jalan gak...

senioritasara said...

amboiiiiiiiii pandainyeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ehehehhee..mummy, add i kat facebook ashrulsarah...