Thursday, March 18, 2010

My MIL!!


Masa aku pregnant dulu aku tinggal ngan MIL aku..
korang tau jer la kan kalau dah tinggal dengan MIL.. macam2 la ader yang ok ader yang tak ok..
Tapi untuk aku... masa aku pregnant nih aku nih sememangnyer di pandang buruk jer ...

Tak penah satu hari pun MIL aku tuh nak senyum ngan aku.. ader sajer kesalaan aku dia nak cari.. semedang kena maki kena marah..
itu tak kena ini tak kena.. tapi aku sedih jer memanjang.. aku tak der mak.. mak aku dah meninggal 10 hari sebelum aku dinikahkan...

Kat saper lagi aku nak menumpang kasih sayang kalau dengan MIL aku kan.. tapi nak wat macam mana dah itu kisah hidup aku agaknyer..
Yang selalu aku peluk bila aku sedih skang nenek aku yang membela aku dari kecik.. itu jer la tempat meluahkan perasaan.. sedih tau..

Aku tak melawan pun MIL aku.. aku hanya senyap jer sebab aku bawa kandungan.. tapi aku tak pernah membenci dia.. cuma adang-kadang ader juga la perasaan geram tu.. tak dapat dinafikan..

Tapi kan memang betul agaknyer orang tua-tua cakap tak leh terlalu marah, benci atau terlalu sukakan orang kan nanti muka anak kita samer ngan orang tuh,... tengok muka anak aku yang double picture tuh sama sebiji macam MIL aku... berbeza dengan pic yang sesorang tuh kan...

aper-aper pun kejadian nih memang benar-benar berlaku.. jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri... ahahha

2 comments:

Elyn said...

hehe wafiq pun ade iras MIL aku. tet!!!

mEMYselfandi said...

folo u oredi..
jom folo saye=))
http://adzem.blogspot.com/