Tuesday, March 09, 2010

Sunyi..

Ampun dan maap lah yer kalau semalam sayer tak sempat langsung nak wat entry.. Kesian kan sayer yang keletihan mengemas umah baru.. skang nih time untuk punggah dan susun semula menjadi sebuah rumah yang di idam kan.. hehehe

Saper tak suka pindah umah baru kan.. en. ayen aku biasa la keja dah habis time pun keja lagi.. ader sajer la alasan dia.. selesai jer bapa aku menolong dia pun chow la balik umah buat aper nak tunggu aku lelama kat situ kan.. lagi pun dia nak pek barang nak g german hari nih makan hangin..

Aku pun mengemas-mengemas tak sangka jam dah dekat kul 12.. bayangkan umah baru pindah kena tinggal 2 beranak plak tuh, sebyap sunyi jer, TV pun blum masuk lagi.. barang-barang perabot pun hari nih baru sampai.. tambah merumitkan keadaan batery handphone plak low se low nyer sampai dah takleh nak on..

Nak call en.ayen macam mana..?? pakai selipar 2 beranak.. jalan kaki cari public phone.. sunyi sepi ke kiri dan ke kanan ader 1 jer public phone tapi takleh nak pakai.. konon nyer dia bekal kan laptop nih suh aku mengadap la.. ya ampun batery pun dia lupa.. sambil jalan-jalan kaki kat luar tuh.. ader plak anak aku nampak mamak roti.. lapar agak nyer..

Makin sunyi jer.. aku pun berjalan pegang la tangan anak aku kuat-kuat.. tetiba sampai satu selekoh tuh anak aku pun " mama, tu momok, bye bye.." aku pun tak toleh kiri kanan pecut terus sampai ke rumah .. hah nak buka kunci mangga tu plak ketat.. aduhai aper la nasib.. anak aku ckp lagi " meh ikut meh.." terus boleh buka pintu.. alhamdulillah syukur.. mau tak kecut kalau tak sengaja ternampak tak per lagi.. ini di suruh tengok.. saper nak tengok wajah ayu dia tuh..

Lepak la tunggu en.ayen, anak aku pun tak nak tido asyik nak naik beskal jer.. pastu dengar plak orang buka pintu tak plak bagi salam laki aku nih.. aku pun p menyuruk la dengan anak aku kat belakang pintu depan.. rupernyer laki aku.. dia yang kecut tengok kitorang .. wakakakakka

2 comments:

Elyn said...

ish ngko ni..... jln time maghrib ke? before masuk umah jangan lupe baca 3 qul ngan qursi. kang ade yg ikut!!

senioritasara said...

aahhahaahahhahaa......main cak2 pulak...nasib baik xheart attack dia...happy lah u all