Monday, May 31, 2010

Kesian aku..

Lepas jer en.ayen sakit gigi dah baik semua pun sudah.. anak aku plak demam.. petang tuh sempat la lagi g jenjalan kat kepong.. tapi malam tuh bila balik panasnya berapi..



Aku pun tak sedia ubat masuk bontot untuk baby tuh kan.. lap la sepanjang malam.. tak kebah juga.. esok nya hajat tuh nak bawa anak aku g klinik awal la sket.. dah en.ayen tak bangun-bangun.. maklumlah lah baru baik gigi dia tu baru selesa nak tido kan..

Aku la yang terpaksa melayan fitri merengek-rengek.. kalau nangis sekejap tak per lagi ini sepanjang masa.. adoi mak leteh dengar.. dah tak tau aper nak buat.. lap tak nak minum makan tak nak..

Aku nak bagi makan n susu aper dia jawap.."muntah ma" hai dah pandai cakap pun kadang-kadang boleh gaduh.. mau tak nya melawan jer keja.. nasib badan la kan.. dugaan yang penuh cabaran..

Elok nak g jer klinik jer petang tuh.. fuh hujan selebatnya.. hai lambat la lagi.. dalam pukul 9 baru jejak kaki ke klinik.. itu pun hujan berhenti.. kereta sebenarnya terpaksa letak kan kat rumah mak mertua aku.. sini banyak penyamun.. jadi untuk senangkan kerja naik moto jer la tu yang terpaksa tunggu hujan berhenti..

Elok dah sampai jer rumah ubat plak tak nak makan.. hadoi.. melalak jer keja nyer.. dia lelap jer mata aku pun buka pampers masuk kan ubat bontot.. senyap jer dia tido.. itu pun sekejap jer.. orang lain dah mimpi ke pulau impian.. yang si fitri mengigau sakan kat bantal..

Lagi satu bab.. kena la aku berjaga sampai ke pagi.. mau nya tak leteh.. hadoi patutnya entry ni semalam aku dah post.. tengah type boleh plak dia mati tak der line.. hangin jer aku.. jadi pagi nih aku terpaksa type semula yang tak sempat di save..

Berbulu btul la dengan line kat sini.. kurang asam btul.. nak tak nak kena la buat balik.. pada kengkawan maaf yer hari nih sayer cuba jelajah blog korang.. chow dulu sementara line ok.. kang dah K.O masalah banyak..

2 comments:

Elyn said...

ler fitri demam rupenye... ko jgn leka die tgh demam2 ni. kene check selalu temp die tau!!

nadja said...

thx kak.. tu la aku dok risau dia kejap ok kejap tak.. tapi dah baik alhamdulillah..