Thursday, September 02, 2010

Raya oh raya

Korang mesti dah siap shopping nak beraya kan.. time skang nih la banyak orang kat KL memilih keperluan raya.. best kan..

Tapi aku masih lagi belum berkesempatan nak membeli dan membelah.. hahaha kan masih dalam pantang.. kata orang dulu-dulu tak baik keluar rumah.. tapi aku sepanjang dalam pantang nih pun hehari aku kluar.. nak tau kemana..?? apa lagi dressing la.. setiap pagi dan kadang tuh malam.. samer jer kan..

Pantang pun tak der makna tak kluar rumah.. cuma skang nih aku pantang makan jer la.. yang lelain tuh dah tak semacam pantang lagi.. tapi sanggul masih dikepala..

Sebenarnya bukan nya aku tak leh g shopping raya.. aku nak sangat.. alang-alang aku hehari kluar rumah samer jer la kan kalau bershopping nih.. tapi memandangkan keadaan aku yang tak boleh nak berhimpit-himpit dan berkepit-kepit di celah-celah orang bershopping.. maka aku tengok orang shopping jer la buat sementara waktu..

Tapi sepanjang aku dressing nih alhamdulillah la kuat juga la semangat aku.. cewah masuk bakul angkat sendiri boleh ker.. heheh boleh la nak dikatakan sakit tuh tak der la tapi bisa dia mencuci tempat operate tuh dan luka-luka tuh tuhan sajer yang tau.. dan pesanan doktor aku tak leh banyak bergerak tangan kanan dan tak boleh banyak bergegar..

Tapip korang paham-paham jer la kan keadaan anak-anak aku.. yang si abang lain perangai nya.. yang si adik dah tentu nak menyusu kan.. jadi nak tak nak aku kena la kuat kan juga.. hanya mampu berdoa jer supaya cepat sembuh nak g shopping.. ehehe

Selama 8 hari aku mengadap muka doktor tuh buat dressing hari nih alhamdulillah doktor cakap insya allah sebelum raya aku akan pulih.. dan luka yang di cuci pun dah tak bisa macam selalu.. sakit biasa jer.. aku happy sangat dengar doktor cakap macam tuh.. sesama lah kita membeli baju anak-anak yer.. aku tak der baju pun tak per anak-anak didahulukan..

3 comments:

isabelle said...

alhamdulillah.
kalo dah baik, leh la try2 skit mkn juadah raya yg teringin tu. tapi jgn byk2.kang bentan, naya

Elyn said...

alhamdulillah... lega aku dgr ko dh sihat. mkn jaga wei....

makcikrehan said...

dah sihat ekk... alhamdulillah... jaga diri yer