Tuesday, October 05, 2010

Nasib badan..

Lama sungguh aku tak merepek kan.. tak tau mana nak mula kan.. banyak cerita sebenarnya.. tapi slow-slow la aku meraban kat blog nih.. lagi pun dah malam aku mengantuk sangat..

Aku cerita apa yang aku buat skang.. Laptop aku sememang nya kurang sihat.. lagi plak hubbie aku yang banyak pakai skang.. disebabkan aku penat sangat jadi aku malas nak menekan button key nih..

Korang tau.. aku skang dah ada anak dua.. hengat nak keja la kan.. penat sangat jaga anak kat umah cam nih kan.. jadi sebelum aku bekerja yang sebetulnya dan go for interview.. aku kena la worm up dulu..

MIL aku ader bekerja kat gerai makan seawal pagi.. jadi aku diminta memberi bantuan.. heheh macam penyelamat lah nih.. tak cukup kaki tangan katanya.. jadi aku pun tak pikir banyak terima la tawaran sementara tuh.. janji masyuk.. ehhehe

Anak2 aku tinggal dengan FIL aku.. nasib baik la orang tua tu nak menjaga cucu2 yang nakal nih.. kesian plak tapi nak buat macam mana kan aku terpaksa ajar anak aku stay dengan orang lain tak nak jadi macam Fitri dulu melekat jer dengan aku sampai nak keja pun dah tak boleh..

Aku baru start hari sabtu.. gila wei.. biasa la orang baru kan kena buli jer la jawapnya.. dah pagi masuk kul 6 habis dalam 12-1 tengah hari.. penat ke tak penat.. berdiri tak dapat nak duduk.. mana tak nyer cuntomer yang datang tak putus2.. sampai pinggang ngan kaki aku jammed..

Penat gila.. balik plak kena melayan kerenah anak2.. kesian dorang aku tak penah tinggal anak aku kat sesapa.. sedey wei.. dah melayan anak2.. masak makan kat umah.. dah agak sunyi sket aku nak rehat dah anak2 ngan laki aku plak bangun tido..

Mana nak rehat nya aku nih.. sampai ke malam selagi anak dengan hubbie aku tak tido selagi tuh la aku pun tak tido.. kesian aku.. dah la susah nak tido.. lagi susah la.. dah tuh si kecik biasa la rutin dia bangun 2-3 kali setiap malam..

Meroyan la aku.. penat, sakit kesemua tulang temulang aku.. jadi tak sempat la aku nak buat apa pun aku nak rest pun tak der masa.. aper la nasib aku kan.. mungkin semuanya takdir.. insya allah aku terima smua dengan redha.. Amin..

4 comments:

Elyn said...

ko dh keje?? eh nk keje tak?? tp area eastin mall....

isabelle said...

laa..kesiannya. niat nak keje, tapi kalo smpi sakit2 mcm tu, harus la lagi bahagia melayan anak2 kat rumah

Sricahaya said...

sianya...yelaa..siang penat kat gerai,mlm layan kerenah anak2..
harap awak kuat..yg penting jaga kesihatan..kalu awak yg tak sihat..semua tak jalan.. :)

nadja said...

tau tak per.. memang pnt melayan kerenah customer ngan anak2.. ehheeh tapi lepas dah keja penat balik tengok anak2 walau letih pun hilang letih kan.. hahahaha