Tuesday, December 12, 2006

kenduri terus ke air terjun langat..

start ngan hari sabtu 9/12 hari tu ader kenduri tapi mlm lerk.. jiran arin wat malam berinai .. esok pagi nyer hari ahad 10/12 kenduri dan sanding skali lerk.. so dah ter'ada kat situ terpaksa lah tlg2 jge.. lepas neh kita nak kenduri lak kan.. :) bayangkan nak kena tgu org menyenduk nasi lak.. dah la panas.. huuhhuhuh arin ngan bakal adik ipar dia mengemas meja berdua jer.. yang lelain aku tak nampak pun wat keja.. panas tak terkira lak tuh.. dari pagi kul 11 sampai kul 2 kitorang tlg.. lepas tuh pepandai sendiri la tak kan nak suh tgu sampai mlm lak kan hehehehe...
naik keatas rehat kejap.. aus lak buka citer nak g mandi air terjun kat langat.. macam best jer..
so smua gerak kesana dlm kul 3 lbh sampai dekat kul 5 jge la...jauh leh tahan lerk.. sejam jge la.. dekat lak ngan sungai tekala.. aku pun first time sampai kesana.. nasib baik cuaca mendung tak hujan tak panas.. 5 biji moto sebiji kereta.. smua dak dak naik moto aper lagi layan conner la.. nasib baik arin tak naik moto kalau tak terjebak skali la.. dah sampai sana aper lagi.. panjat bukit lak.. letih jge tinggi leh tahan ... mandi nyer mandi nyer mandi... hari dah nak gelap so kitorang pun bersiap2 berkemas lak.. 6.15 gerak kebawah dlm perjalanan tu pun hari dah makin gelap..
sampai je bawah hujan baru turun renyai2.. yang kesian nyer dak dak moto lerk.. kitowank tak der aper sgt la sbb naik keta.. tapi memang best la mandi situ cuma masa jer sket..
sampai KL dah mlm.. rehat kejap .. mlm tuh smua g joget lambat kat bawah.. last2 tak larat nak buka mata dah aper lagi tido la esok nak keja.. :p~

1 comment:

fozalin said...

amboi.... berjalan jer ko nih
igt2 sket.... awak tu tgh darah manis... nk naik pelamin huuhuhu