Wednesday, March 31, 2010

Service

Nih berkisah tentang services peti ais tau.. hahah korang jangan ingat lain plak..
Pada mula nyer peti ais kat umah nih dah lama la juga.. keadaan nya yang agak uzur tuh membuatkan aku boring.. aper benda pun tak leh nak simpan kat dalam.. sejuk cam kipas jer.. pastu yang atas tempat freezer tuh tak leh nak beku langsung..

Jadi untuk menyenang kan keja dan untuk menge'save duit sket.. aku pun suh la en.ayen aku call jer orang yang services peti ais.. skang nih kan banyak lekat-lekat advertise kat sini sana.. so angkat phone dail jer la.. senang..

Hari sabtu yang lepas apek nih pun sampai la kat umah.. keja punya keja, habis satu dapur aku banjir.. cam pengotor pun ader jge apek nih.. naik meluat aku nengok dia wat keja.. habis air masak aku dalam cerek dituangnyer ke dalam peti air konon nyer ader benda beku kat dalam.. masalahnyer peti ais aku takleh beku.. kot mana datangnyer benda beku..

Dah siap settle semua keja.. barang, services n upah.. dah service kasi duit upah pun nak duit.. en.ayen aku diam jer.. huluq la RM290.. mahal wooo baik beli peti ais baru.. keja pun tak memuaskan.. banyak plak minta duit.. tapi tak per.. kita test..

Katanyer.. :- " kalau ader aper lagi u call saya.. kalau tak ok juga ha, kali kedua datang tak payah bayar.. kalau tak ok juga ha kali ketiga datang tak payah bayar barang, bayar upah saja RM50.."

Jadi selama 3 hari aku simpan air kat atas tuh tak beku-beku.. nasib baik aku tak simpan ayam ker aper.. satu keja plak aku nak mencuci mesti jadi bangkai.. semalam katanya nak datang petang, tak jadi.. lepas tuh call tutup sampai kul 8mlm.. on the way.. tak sampai-sampai.. aku dah penat nak menunggu aku nak bagi tido fitri lagi.. nak iron baju laki aku nak p khusus..

Tup-tup kui 10mlm sampai.. tengok sket sini sana.. dah tak leh wat keja.. ader benda beku katanya.. esok petang sampai.. (hari nih la..) kui 5 kang.. nih aku nengah tunggu laki aku balik..
ntah hari nih aper plak alasan apek tuh.. geram plak aku nengok melengahkan masa.. kalau aku tau cam nih aku suh laki aku belik peti ais kecik pun jadi la..

en.ayen pun dah naik geram.. "apek mulut cam bangkai nih cerita pun macam bangkai.." hehehe
hari nih tunggu aper plak drama dia nak buat show..

2 comments:

Elyn said...

haha bangkai apa ko simpan dalam tu sampai beku apek tu cakap kehkehkeh

nadja said...

hahaha dol btul la.. bukan aku simpan bangkai.. laki aku ckp kat apek tu bangkai la.. heehhe salah sangka tui la..