Thursday, May 20, 2010

Berjimba..

Ayat aku pun dah terikut ayat kak Lyn.. heheh ayat power.. pinjam yer kak lyn.. sorry lah semalam aku tak dapat nak berblog.. buzy nyer dari pagi sampai lah ke petang.. dah tu malam aku memang dah penat sangat dah.. lagi pun en.ayen punya turn memang aku tak der harapan la..



Ke pasar dari pagi.. cari breakfast.. last minit adik ipar dengan laki aku ajak plak berjimba kat Kampung Kemensah (perkampungan Jinbara..) Penat siot.. di OFFER plak oleh laki aku yang memang nya nak kena cili mulut nyer.. ahahaha " tak per akak korang boleh masak bihun.." ah sudah nyer aku yang tambah penat..



Sekor pun tak der menolong.. hangin satu badan aku.. nak masak nih tak leh nak marah-marah nanti tak sedap macam muka kita yang kelat nih kan.. jadi kena la buat dengan ikhlas kan.. menu aku semalam sambil berjimba ialah Bihun Singapore..

Saper nak masak susah-susah kan.. yang simple sudah la.. lagi pun aku sorang buat keja.. anak aku nasib baik time tuh tido.. kalau tak jahanam la bihun aku jadi mee kari plak.. hahaha sesudah nyer malam tuh plak pegi jumpa bapa aku kat jalan ipoh..

Balik jer dari ber-teh tarik, kawan lama laki aku plak nak datang umah.. dah kena hadap plak tengah malam.. aku dah la letih kan.. dengan anak aku tak nak tido.. berserabut plak.. kena la aku buka biji mata aku nih sampai ke 3 pagi baru la kengkawan dia balik.. bukan tak penah jumpa seminggu mesti ader la..

Aku ingat nak rembat dengan penyapu tadi..( tak baik kan.. dah geram tahap gaban) dah tak gheti sangat dah memalam buta anak aku nak tido .. aku pun nak kena pejam juga sebab pagi nih aku ader check up.. berselirat la darah aku naik kepala otak.. geram punya pasal, aku buat tak layan jer.. maaf yer dah lari tajuk berjimba.. heheh

4 comments:

Azlina Abdul said...

Adusss....sabar je la kan dgn karenah suami yg tak paham keletihan kita nih....if I jadi you...dah lama dah I pi tido...malas nak melayan sampai ke pagi tetamu yg tak paham bahasa huhuhuhu

alyyani said...

setuju part yg kalau nak masak tak leh marah2 nanti mesti jd tak sedap. then kalau nak masak hait kena ikhlas baru la cukup rasa kan. saba je la ek..

nadja said...

Azlina : tau tak per memang nak p tido jer.. tapi memandangkan si fitri nih tak terlayan jadi terpaksalah membuntang mata.. nak buat macam mana kesian plak dia..

Alyyani : memang masak kalau tak senyum langsung tak sedap.. sebab dah terkena hehehe

nadja said...

Azlina : tau tak per memang nak p tido jer.. tapi memandangkan si fitri nih tak terlayan jadi terpaksalah membuntang mata.. nak buat macam mana kesian plak dia..

Alyyani : memang masak kalau tak senyum langsung tak sedap.. sebab dah terkena hehehe