Tuesday, May 04, 2010

Nak tau kenapa..??

Ahad malam isnin yang lepas kami kan baru jer pulang dari PD petang tuh.. jadi penat la kan.. nak tak nak kena la juga wat keja umah sket-sket yang tinggal saki baki bawa balik dari PD tuh..

Dah habis smua keja aku pun lepak la nengok tv ngan en.ayen dan anak aku fitri.. sesudah papanyer tido anak nyer pun mula la berlayar ke pulau juga.. dah dedua lelap..

Aku nih memang susah nak tido dan senang nak bangun.. hermmm pendek kata malam tuh aku terasa nak surf FB aku sambil tuh aku dok melayan telur setengah masak kat dapur.. lappy nih pun kat dapur senang la keja kan..

Aku pun tak tengok time kul berapa.. lappy nih sebenarnya kat dapur disebabkan kat sini jer yang ader line broadband dan mengadap plak ke tingkap.. jadi aku leh la nampak orang yang lalu lalang kat blakang umah aku nih..

Punya syok aku dok melayan FB malam tuh.. slalu nyer kalau ader orang lalu aku okey lagi.. tapi kali nih kelibat tuh bewarna putih aku tak heran la sangat.. tapi bulu roma aku nih merinding(tegak) tak turun-turun...

Nak dijadikan cerita.. kelibat tuh hanya jalan separuh sahaja aku leh nampak dari atas lappy aku nih keluar dapur.. bila dah meremang segala bulu aku pun tunduk la kebawah cepat-cepat aku turn off lappy aku p duduk sebelah anak ngan laki aku..

Terpandang jam kat dinding tepat jam 12.30am.. lepas tuh aku baru perasan aku tekan tak turn off tapi aku p restart balik.. sialan btul.. aku duduk kat depan dalam 10 minit.. berfikir nak kejutkan laki aku ke tak..?? berdengkur-dengkur tambah lagi dengan sakit gigi dia.. kesian plak..

Aku berani kan diri.. ambil selimut tutup mulut dengan hidung aku.. tumpukan perhatian kat lappy aku.. cepat aku turn off lepas tuh tutup lampu bilik air dan tv... baammmmm aku p baring kat tilam..

Fuhh lega rasanya.. tapi keesokkan hari nyer masa aku cerita kejadian tuh kat laki aku memang kali nih samer juga bulu semua tegak ke atas.. fuh itu lah yang semalam aku rasa malas sangat nak mengonline kan diri...

Lagi pun siang aku sibok memasak ... sebanak laki aku nak sampai serbu umah nak makan.. jadi sampai kepetang aku duduk kat dapur.. bila dah malam aku dah malas nak p lepak kat dapur tuh dah..

Itu lah kisahnyer.. percaya tak kalau aku cakap kelibat yang aku nampak nih tak der rupa.. jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri... chow dulu nak sambung basuh kain.. hehe

4 comments:

makcikrehan said...

makhluk apakah ittew??? jeng jeng jeng...!!

makcikrehan said...

makhluk apakah ittew??? jeng jeng jeng...!!

Elyn said...

siotla.... dh la aku baca blog ko ni pkl 12.15mlm!!! ok la nk pi tido...

nadja said...

hahaha jeng jeng jeng jaga-jaga cik salmah eheheh g la tido akak ku berdua..