Thursday, June 17, 2010

Check up ..

Appointment lepas :-



  • Berat badan =59.8kg
  • Jangka masa = 29 minggu

Minggu ini :-


  • Berat badan = 59.4kg
  • Jangka masa = 32 minggu = genap 8 minggu

Korang boleh ker tolong explain kenapa berat badan aku asyik turun jer nih.. nurse tuh pun tak tau aper nak bagi jawapan kat aku.. dia cuma cakap mungkin aku buat keja lebih.. memang keja aku berlari dalam rumah jer..

Tapi hairan, nak kata aku tak makan, aku makan jer.. mungkin la pergerakkan aku melebihi had yang diperlukan oleh ibu mengandung.. tapi memang betul la aku nih skang memang kuat berjalan lagi satu slalu sangat cuci toilet.. dah tak boleh plak tengok sket kotor..

Yang paling penting mengejar anak aku tuh memang tetap kena kejar la.. tapi kan aku bersyukur sangat walaupun perut aku kecik aku masih lagi mampu buat kerja rumah macam biasa.. kadang tuh aku takut juga tengok perut orang mengandung yang macam belon..

alhamdulillah la.. mungkin baby aku kali nih kecik agaknya.. apa nak buat aku dah menyumbat perut aku nih siang malam.. sampai tak larat nak makan pun ader.. berdebar pula aku rasa skang nih.. pejam celik lagi 4 minggu cukup la 36 minggu aku mengandung.. jadi dah nak sampai time bersalin..

Berdebar la juga.. walaupun aku dah pernah lalu benda tuh tapi kan kita sebagai manusia slalunya banyak berfikir.. jadi korang kawan-kawan.. doakan la samer yer.. tapi baby kali nih aku tak scan pun.. nak buat suprised la juga..

OK dah masa aku berjalan ke blog kengkawan.. dah lama line aku tak elok kan.. chow dulu yer..

3 comments:

Elyn said...

wei doa byk2.... i'allah semua ok. ko aktif senang nak beranak nnt!!

nur said...

cam takut jer nak ngandung.. hahahha.. (baru umur 20 nie.. )

nadja said...

elyn : insya allah.. heheeh

nur : smua orang akan lalu benda nih