Monday, August 02, 2010

New Born..

Alhamdulillah 30/7/2010 pada hari jumaat aku telah pun selamat bersalin baby boy Arslan Rarique.. Hari khamis tu kan aku g check up.. tup tup esok pepagi lepas laki aku berangkat g keja.. aku dah mula rasa lain macam.. rasa macam baby tu berpusing setiap 10 minit.. memula tuh rasanya sket jerla.. tapi lelama lain macam dah .. aku balut badan dengan selimut.. berpeluh peluh aku tahan kesakitan..

Tepat jam 9 pagi laki aku balik.. basah 1 badan aku dia pun hairan.. aku cakap aku tahan sakit.. tapi blum nak bersalin kot.. aku duduk bersandar.. sarapan yang dia beli pun aku tak sentuh.. rasa macam dah tak lalu nak makan.. aku cuma teguk air masak jer pagi tuh.. start enjin trus gerak ke GHKL..

Jalan mak dato punya lah jem nyer.. hari jumaat smua orang tengah kelam kabut nak kejar masa nak g smayang jumaat la.. aku masih lagi mampu bertahan.. dekat pukul 10 juga la aku sampai kat kaunter pendaftaran bawah tuh..

Punya lah ramai nyer kat bawah tuh yang menunggu giliran nak masuk check up, nurse ramai, doktor pelatih pun ramai.. masalah nyer doktor pelatih skang nih banyak lelaki.. mengerikan.. aku pun duduk jer la sambil nurse tuh buat keja isi borang, sempat lagi dorang berlawak bersembang.. hangin jer aku..

Sakit makin sakit.. keja lembap plak tuh.. tapi nak buat macam mana memang time aku g tuh banyak kes.. aku sampai belum lagi kul 10 pagi.. tapi aku masuk labour room 12 lebih.. bayangkan aku tahan sakit tuh dari pagi.. senyap jer aku.. tak der turun tanda pun nak bersalin..

Skang nih pintu rahim dah buka 5cm.. jadi tempat aku kat labour room la.. selamat.. kalau boleh aku tak nak kena tahan kat wad berhari-hari.. bosan kan.. tetiap hari nak kena buat experiment..

Aku pun amik tempat untuk berbaring.. sambil tunggu tuh.. dia check lagi kali nih dah buka 7 cm dan air ketuban doktor yang pecah kan.. First time dulu en.ayen tak boleh masuk tengok aku bersalin.. tapi kali nih alhamdulillah dapat juga dia tengok anak dia kluar.. dapat juga dia teman kan aku bertarung nyawa..

Alhamdulillah smuanya selamat.. sambil laki aku bagi semangat.. aku pun sekuat hati meneran.. dalam 4 kali teran kluar la baby boy dari kepompong.. heeheh lega rasanya.. dah tak tertahan menanggung kesakitan.. cuma 2 jahitan.. nasib baik.. jadi aku tak der la terasa sakit sangat kali nih.. memandangkan aku jaga baby sendiri.. pantang pun sendiri... maklumlah aku tak der mak lagi.. yang ader pun cuma adik beradik mak aku jer.. mak mertua aku meniaga..

Nak tak nak bertarung juga la buat keja sendiri.. untung tak banyak jahit.. kalau tak mampos nak buat keja.. aku cuma dapat berehat sehari kat hospital ... sampai jer kaki kat umah keja aku dah start macam biasa balik.. leteh mengantuk ngan Fitri yang lasak, tuhan sajer yang tau.. dengan baby kecik nih rajin menyusu.. tak sempat aku nak berehat uwweeekkkkkkkk loceng dia berbunyi..

p/s : Pada kengkawan yang nak datang nengok aku meh la umah.. nak tau alamat nyer bagi msg aku yer..

7 comments:

azzamoro said...

congrats nadja.. selamat berpantang..:)

nadja said...

mekaseh..

makcikrehan said...

congrats! sedap nama baby... Arslan... macho! hehehe.

cepat2 tepek gambo baby ya...

Elyn said...

tahniah... aku dh agak dh masa ko call aku petang tu hehehehe

nadja said...

heheh

makcikrehan :sesame la insya allah.. nak p cari cabel handphone jap.. ehhe yang lama nyer dah rosak..

Elyn : tau tak per.. hehehe

mytrajet74 said...

mcmna nak sebut nama anak tu...anyway congrats ya!

Noor Azlina Abdul Samad K. said...

Congrats Nadja...selamat berpantang...semoga sihat selalu dan sabar dengan tugas sebagai seorang ibu dan isteri....will pray for you dear. :)