Monday, August 09, 2010

Second Baby..

Atas permintaan ramai.. ini jer yang dapat aku tepek kat blog nih.. tak nak lagi jadi anak pertama aku amik gambar banyak sampai sakit.. itu kata orang tua-tua la.. dalam pantang nih banyak cabaran.. jadi aku curi picture anak aku nih dengan permision ok.. hehehe thanks to my auntie.. susah-susah jer... ehehhee


Sory ye aku dah lama sangat tak online blog nih.. gian juga kadang kan.. ehheeh bak kata orang dalam pantang smua nya tak boleh.. cian aku.. tapi memandangkan aku jaga anak aku sendiri.. dah tentu nak curi masa untuk diri sendiri kan.. dah sememangnya tak kan dapat tido dengan nyenyaknya.. alang-alang biar ke pangkal lengan.. alang-alang tak berehat biar lah tak rehat teruskan..

Selagi kedua-dua hero aku tuh tak pejam mata jangan harap la aku boleh lelap.. itu pun kalau terlelap memang tak kan tenang.. sebab kalau si abang dah tido yang si adik plak nak menyusu.. hehehe macam-macam kan bila dah anak 2 nih.. tu blum 3,4,5 hai patah pinggang rasaya..

Hero aku yang pertama tuh asyik membuli jer.. kesian si adik.. hai nak kata tak sayang sama jer aku layan dedua.. tapi ader perasaan iri hati tuh yang tak dapat nak buang... tapi aku tetap juga sayang dedua.. Ader sajer perangai si Fitri.. tak boleh tengok adik dia melepak.. baling kasut la, pijak kaki la, pulas tangan la, urut kepala si kecik tuh la.. hai.. kalau tak di tengok mau penyek adik tuh dikerjakan..
Aku plak yang terkejar-kejar.. nak buat macam mana.. laki aku p keja itu la keja aku.. mengejar Fitri.. manakan nak berehat nyer memang tak der masa... makan pun belum tentu tepat pada masa.. apa lagi aku boleh buat.. asal adik dia menyusu dia pun nak menyusu.. yang si kecik tuh dah terjerit-jerit dalam baby cot.. yang besar pun nak di layan skali..
Harap nya yang si adik tak der la tak nak mendengar kata.. cukup lah sorang jer yang nakal.. adik nak nakal pun tak per tapi takut juga la aku.. heheehhe

3 comments:

Elyn said...

ko BF kan?? camne ok ke??

senioritasara said...

yeaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyy...hi baby!mmuuuaaahhhhhhh.selamat berpantang darling!

nadja said...

Elyn : hermm tak berapa ok.. sebelah dah bengkak.. sebelah lagi aku paksa dia tapi tak nak jadi aku campur dengan FM dalam botol.. dia kuat menyusu takut aku.. hehe

Senorita : heheeh tQ darling..